Senaste inläggen

Av tezzlann - 30 oktober 2016 08:52

Igår var det dax att fira Halloween med släkten. 3dje året i rad.

Barnen tycker Halloween är så kul! Maten blir läskig. Man klär ut sig och de vuxna med! Bus eller godis och halloween pynt! Mamman och pappan tycker också det är fruktansvärt kul!

Iår blev det avhuggna fingrar och häxhår med blod till middag.att dricka lökdrika och blod. Efter maten skattjakt efter godsaker och den hade vi bakat en pumpakaka och den åååååå den är så god!

I vår tygblöjegrupp pågår en tävling med fina priser så jag satte upp till en fin bild att skicka in. Sydde en dräkt till blöjan och tvinga barnen plocka löv ( de fick betalt i godis) de tog på sina utklädnader och vi fick söta kort ? Halloween är mun favorit "högtid"


ANNONS
Av tezzlann - 29 oktober 2016 09:47

Uppdatering

*flyttat till radhus
* arbetslös
*konstant förkyld

Men just nu?

Just nu kämpar vi med vår misse Mirella som bestämt att speciellt i Skyes säng är det så skönt att kissa.

Bad en grupp människor om tips och hoppas få bot på detta nu!!

Tipsen
*stäng dörren (svårt men vi försöker så mycket det går. Lekande barn)
*lätt ett duchdrapperi över sängen. Köpt och ska läggas på! (Bra om barnen glömmer stänga dörren)
*ställ mat i sängen. Katter vill inte äta på samma ställe de kissar. Köpt liten matskål att ställa på sängen! (Kan vara så att skye äter upp de dock)
*köp Bio?nedbrytande medel som får bort katt kiss doften. (Gjort! Den lukta fördjävlig! Inget farligt då de "inte e kem" men blä vad de lukta!!ska försvinna efter de torkar)
*gå till veterinär. Ja hon är inte sjuk så det skulle inte hjälpa. Hon är född tygkissare. Det är där problemet är och har nu uppgraderar sig till sängen.
*lek mer! Haha ja ja kan ju försöka sa ja och köpte en råtta på batteri som de fullkomligt struntade i. De andra leksakerna ligger stilla i ett hörn de med.
*folie på stället hon kissa. De tycker de e läskigt att gå på. Nej min tycker de e ganska skönt att sova på...
*köp feriwell? Dosa och sprej. On it!

Vi åkte till Ikea och köpte ny madrass till Skye. Hoppas det kan hjälpa också :)

ANNONS
Av tezzlann - 5 december 2015 14:37

Tänkte vissa hur jag viker våra vikblöjor till pockets och gDiapers. Att göra en blöja runt om var inte vår grej men att stoppa ner i blöjan var betydligt lättare. Vet att många strycker sina tygstycken innan men det har jag inte tid med i min vardag. Såå bilderna är all natural. Och eftesom det används till 99% gDs i denna familjen så visar jag i justs en sådan med ett orginal inlägg till blöjan Brevid. 

TADA! Perfekt banan form! mjukt mysigt att sova i också  ; )[Bild]

Av tezzlann - 4 december 2015 10:48

   

Så resterna från Yllebyxorna från Ylletröjan blev en Klänning till Heaven.

Väldigt fin om jag får säga det själv!


Inte så ingående beskrivning som yllebyxorna men hoppas man kan kanske förstå ändå.


    Så vi börjar med resterna från ylletröjan. Jag klippte av de resterande ärmarna ända upp till mudden.


           Mudden behöll jag hel. och klippte upp tröjans sidor så det såg ut så här platt mot golvet.


      Sedan kan de komma att bli lite komplicerat i beskrivningen. Jag prövade tröjans längd på Heaven och den var ju alldeles för lång så jag mätte och hade mig. Eftersom jag ville ha kvar mudden på tröjan till klänningens avslut så fick jag klippa bort en del i mitteln av klänningen. Jag minskade också tröjan på breden med hjälp av en av hennes tröjor så efter klippen såg det ut såhär.


      Mudd delen av tröjan nu klänning. Rynkade jag för att jag ville ha den delen rynkad. så jag klippte inte av den delen som Heavens tröja alltså. Jag runkade lite snabbt med stora lösa raksömsstygn och bara en söm. annars brukar man ha två brevid varandra med ca 1cm mellanrum. För att det håller bättre att jobbaa med. man tar och drar i ändarna av sömen alltså trådarna som sticker ut (när man rynkar så fäster man inte tråden för då kan man inte dra i dem) sen rynkar man ihop tilll längden på de nu avklippta överdelen. den del med muddhalsen på.


      Sen nålar man ihop de två delarna och syr ihop. Innan man kan sy ihop de två delarna får man sy ihop överdelen igen på toppens sidor. Iaf det blir så hära.


  Jag valde att spara delen som vi tog bort i mittlen av tröjan och sätta dit som ruffels på klänningen. Jag rullfålla kanterna på overlocken och rynkade sedan remsan.  Jag delade också den i två men använde bara en som ruffles för jag tyckte det blev snyggast. sydde på meddubbel raksöm (lite mer elastisk)

 


Av tezzlann - 4 december 2015 09:50

Köpte mig en ylletröja på seconhand. Tänkt till att sy byxor till Roder men det blev till Gosan itsället. Min plupp har vist växt på längden. Men till Gosan blev det perfekt och det blev tyg över till vantar och en klänning till Heaven också! Vilken tur man har ibland.


     Så jag tog en sax en byxa från garderoben och tröjan och klippte av armarna på tröjan. Jag klippte kanske inte riktigt i höjd med byxorna för jag ville ha lite växmån och så får man ju inte glömma att i alla fall i midjan skall det sättas gummiband så tyg för resårkanal måste räknas in.


  Tröjan såg ut så här sedan. Jag har svårt för beskrivningar som inte visar exakt allt då det tar tid för mig att förstå och jag måste verkligen förstå 100% innan jag vågar och vet och förstår :P Så vissa kan tycka att det är onödiga bilder som kommer upp men det är så här jag måste se saker och med massa förklaring. Det är så här jag fungerar.


  Efteråt man klippt av ärmarna så lägger man dem med sömen mot varandra.Jupp det finns bara en söm på en ärm så det är lätt att se. Efter det kan man mäta lite med ett par redan sydda/köpta byxor hur långt man ska klippa i grenen. Man klipper då längst med ärm sömen. Jag klippte ganska långt ner då vi använder tygblöjor och det då är lite större i volym än till slängblöjan. Man gör lika dant på båda ärmarna och lika långt.


     Sen är det dax att nåla ihop. man vänder då ena nu byxbenet till aviga. Alltså ut och in. Så att Räta, den sida man har ut på ett plagg, ligger mot varandra. Söm mot som som på första bilden. Sen ska det självklart ligga ovanpå varandra som på bild två. där jag nålat ihop de två byxbenen.


    Dax att dra fram symaskinen eller symaskinerna. Jag använde min overlock men det går bra med en Hushållsmaskin också. Då Zicsak sömen den som ser ut som en blixt. och så syr man runt om som på bild två.


     Efter så dra ut ena benet från det andra så ser det ut så här! och om man sen vänder rätt ska det se ut som så där. Råa sömar in alltså.


         

Sen är det dax för att göra en resårkanal. vik in tyger inåt byxan i den bred som resåren (gummibandet) är i. jag hade bara smal smal resår så det blev väl cirka 1,5cm vik. nåla och sy tills du nästan är helt runt om. då stannar du och fäster (i början av varje söm på en hushållsmaskin. så kör man en bit fram och sen en bit bak och sen fram igen för att tråden inte ska gå upp) Hålet som blir ska man trå i resåren i. Jag har en resår nål som jag trär i min resår i precis som en synål men större!. Man kan också använda en säkerhetsnål. Efterosom jag var lat och hade så tun resår så knöt jag min resår i slutet. (tänk på att prova ut önskad längd på resåren så barnet inte tappar byxorna! gärna lite mindre än vad det är runt midjan. gummi töjer sig ju lite.) Annars så syr man bara ihop resårändarna med en elastisk söm som Zicsak. Dra sedan ut midjan som när man hänger upp ett par byxor på en alldeles förstor hängare eller när man försöker få på ongen sina byxor   Efter syr du ihop hålet. och TADA!! Ett par byxor är födda!


 psst! Om man har för stort ärmhåll längst ner på byxan får man sy in resår på samma sätt som i midjan.


 Av tezzlann - 3 december 2015 23:59

Jo tro det eller ej. Jag är som en Lök.
Som Åsnan i Shrek säger.

Även om jag avskyr plast och försöker undvika det så mycket det bara går är jag sen barnsben över förtjust i My little pony. Utöver mina Blöjor är det det och leksaker från 80-90 talet jag samlar på.

Idag van jag en liten pytte rosett från Hasbro till My Little Pony G1 och jag är löjligt glad över det!

Av tezzlann - 3 december 2015 17:13

gDiapers gjorde entre efter ca 4månaders åldern.

Resan kunde set annorlunda ut men det gick bra. Eller min sambo håller nog inte med.

Vi började nämligen samla på dessa blöjor och är nu uppe i ca60+ gds.


Det är ekonomiskt med tygblöjor och bra för sopberg och dylikt. Det är ekonomiskt om man inte kärar ner sig helt och hållet. Det är väldigt svårt att låta bli. Många nyanlända i gruppen gDiapers ställer sig frågan i början om varför vissa har så många blöjor när det bara behövs 3stycken skal för att klara sig runt. Efter en månad brukar de flesta förstå.


Vår resa?

Jo den började innan Lo kom ut till världen. Jag köpte på mig ett par olika tygblöjemärke och därför också NB gds. NewBron storlek. Efter pluppan åkt ut så prövade vi "skiten" med väldigt dåligt resultat. Den satt jättekonstigt! Det var svårt att sätta på och jag tyckte att karrborren bak var så stor, hård och otymplig.Tygblöjan är en allt i 2 system. Alltså består av ett lager tyg som inte släpper igenom vätska och under det ett lager som suger upp vätska. det lagert kan man stoppa med lite vad som. I tyg väg. Så inte godispapper eller leksaker   

Vi tog syskonens gammla kräkdukar och stoppade i. Det var inga problem med det. (frottelappar) utan det var mer passformen och att det kom bajs på skallet hela tiden. Vi valde bort dem helt enkelt! Och tänkte varför i hela världen använder folk denna hemska blöja!!


Efter 4månader? fick ja änu en gång för mig att prova gDiapers och sökte mig till två stycken efter många frågor i stl M till min köttbulle. Provade blöjan och waaoow! Den satt helt perfekt!! och så fiin den var! Det köptes fler och alla andra tygblöjor vi hade såldes! 


Jag inser ju nu i efterhand att NB var alldeles för liten för min köttbulls Lo och var nog mer till sphagetti bäbisar. Vi hade bara oturen att veta för lite om storlekarna och märket i sig för att förstå att det var en S Small vi skulle haft. Den är för 3-7Kg. Lo vägde 3420g och var som sagt en riktig liten köttbulle.


NB: 2-4kg

S: 3-7kg

M: 5-13kg

L: 10-13kg

XL: 15+ kg


Så lite bilder på NB spektaklet:


1 Bild på framsidan av blöjan och Frottehanduken jag använde *2.

Det finnt knappar på blöjan. De är till för att dels förlänga och förkorta längden men också för att inte navelstumpen ska hamna ikläm.


 


2 Bild på baksidan. JO det stämmer det är baksidan och man knäpper den bak och fram kan det kännas som om man haft kontakt med plast/engångsblöjan ja den vi idag kallar "normal" blöja.


 


3 Bilden visar hur blöjan ser ut platt på marken. Kan vara bra att se det också. 


 


4 Bilden visar hur blöjan ser ut innuti just NB. I S M L och XL ser det lite annorlunda ut.


 


5 Bild fem vissar hur det såg ut när jag prepat in uppsugnings tyget.. Blöjan ska vara böjd som en banan. så att tyget är lite större än själva blöjan är inga problem. Ja inte för stort det är ju ändå små bäbisar vi talar om. Det ser lite knökligt ut. Ingen fara på taket! :)


 


6  Eftersom Jag inte har en liten bäbis och jag inte tog bilder på henne som bäbis får ni nöja er med Ariel mitt barnbarn. heheh. Bilden visar model med blöja på. Lägg märke på det som sticker upp det ska föreställa navelstumpen på en nyfödding


 


7 Bilden visar hur det ser ut med knapparna knäppta så att navlen kan få lite luft. 


 


8 Sista bilden på vår fina men helt odugliga blöja för Los räkning, visar hur det ser ut bak till.


 


Jag vill inte säga att blöjan är helt värdelös i NB för smaken e som baken DELAD! Jag skriver utifrån Gosans och min upplevelse. Vi trivdes bättre i Imse vimses tygblöjor för dem minsta. Men heej kolla som det kan bli! Nu drunknar vi i alla blöjor från gDiapers!   
Av tezzlann - 3 december 2015 15:29

Vi fick en liten dotter den 10/10. 2014. En riktig liten köttbulle och söt som socker. Nu är hon redan 1år och vardagen rullar förbi i all hast. Man har knappt tid att borsta sina egna tänder numera. Precis som mitt senaste inlägg kommer jag med en till nyhet igen. Vi ska flytta! i februari flyttar vi till en 4a. Idag bor vi i en 3a och det känns lite trångt.

Min skolgång har också tagit slut och jag klarade det precis. vart inte lätt att vara gravid och ha med sig sin nyfödde dit. Inte alls lätt så är supernöjd med de betyg jag fick.


Ja livet flytter som sagt på, men jag hoppas att kunna uppdatera oftare och om allt som hänt under året/åren jag inte skrivet. För man kan ju säga att det hänt en hel del


Lo Lowis Skye     Losan Gosan


  1dag

  idag

Presentation


Bara lilla jag

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ tezzlann med Blogkeen
Följ tezzlann med Bloglovin'

Gästis


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se